27 Nisan 2012 Cuma

GÜLEN HAREKETİ - SONUN BAŞLANGICI ( II )     
03 Şubat 2012 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Fethullah Gülen bilindiği üzere 12 senedir Amerika’nın Pensilvanya Eyaleti Saylorsburgh’da 110 dönümlük devasa bir çiftlikte, 50-100 tam donanımlı korumanın 24 saat gözetimi altında, kapı dışarı adım atmamacasına sözde çok önemli bir inzivada.
---
Sabah Gazetesinden Mahmut Övür 2009’daki görüşmesinde (aslında topluca cemaatle bir kahvaltılı tanışma demek daha doğru olur) bu yerden Gülen’in sürgün hayatına hapsedildiği kamp olarak söz ediliyor.
---
Mahmut Övür ile bir yıl sonra tekrar bir araya geliniyor. Gülen özetle; gurbetin kendisine giran (ağır) geldiğinden bahsediyor ama nedense Türkiye’deki dengeleri yerinden oynatmamak adına ülkesine dönmeyi pek düşünmediğini belirtiyor. (Mahmut Övür’ü örnek vermek istedim çünkü kendisi Fethullah Gülen ile canlı görüşen en son gazetecidir)
---
Hakkındaki tutuklama kararı kaldırılmış, kısaca aklanmış, bir yanda Türkiye’deki en güçlü Dini Hareketin başındaki Fethullah Gülen, diğer yanda 25 milyar dolardan fazla bir servetin sahibi, gene yüzlerce şirket, hastane, okul, dershane, mal, mülk, yatırım ve çalışanı olan, herşeyden öte bir ailesi, akrabaları, doğup büyüdüğü şehir ve ülkesi olan bir insan. Yaşı 70’lerinde ilerlemiş şeker hastalığıyla mücadele ediyor.
---
Fethullah Gülen özel bir uçak ile iki-üç günlüğüne bile olsa Türkiye’de yüzbinlerce müridine belkide hayatında son kez canlı olarak hitabetmek adına neden gelemiyor?
---
Hem olaylar FBI’a kadar uzanmışken, Amerika’da sular da ısınmaya başlamışken.
---
Kendisi yürüyemeyecek, konuşamayacak ve uçağa binemeyecek kadar mı ağır hasta?
---
Yoksa ev hapsinde mi? Eğer öyleyse kim tarafından olduğu belli demektir, peki ama NEDEN?*
---
Şayet ölmüş ise (ve bizden saklanıyorsa) cenazesinin Türkiye’ye dönüşü adeta bir deprem etkisi yaratacak demektir.
---
Biz gerçekten duygusal bir toplumuz.
---
Düşünsenize yollarda birikmiş binlerce gözü yaşlı insanı. Sesi sonuna kadar açık televizyonlar, canlı yayın arabaları, muhabirler, kameralar, helikopterler, manşet üstüne manşet dolu yandaş gazeteler, bütün gazeteler, ünlü-ünsüz herkes bu tuhaf sürgün trajedisinin ucundan bir şekilde tutmaya çalışıyor, facebook, twitter patlama yaşıyor, politikacılar hüzünlü, demeçler sonu gelmeyen başka demeçleri kovalıyor, milli yas ilan edilmesini isteyenler, diğer yanda TBMM toplanmış ne yapacağına karar veremiyor.
---
Hep AK Parti hanesine yazılacak goller değil mi bunlar sizce?
---
Ama acaba ne zaman?
---
Daha bitmedi, devamı bir sonraki yazımda . . .
---
Can Çavuşoğlu
www.cancavusoglu.info

---
NEDEN?*: Fethullah Gülen eğer ölmemiş ise ve gene kendi sahibi olduğu devasa çiftliğinde ama oturma izni her an alınabilecek bir yabancı ülkede, sonunun gelişini bekleyen bir hapis hayatı yaşıyorsa, gurbet işte o zaman kendisine gerçekten giran demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder