27 Nisan 2012 Cuma

GÜLEN HAREKETİ - SONUN BAŞLANGICI ( III )      
07 Şubat 2012 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Yazımın bu bölümünde ise katmanın bir üst tabakasına çıkarak (ilk iki yazımı birinci ve ikinci katman gibi düşünürseniz) Gülen Hakeketinin sonun başlangıcına adım adım nasıl yaklaştığını anlatacağım.
---
Önce biraz istatistiki bilgi vererek başlamak istiyorum;
---
Güven Hareketi ve desteklediği AK Parti Hükümeti yönetimi boyunca Türkiye, 85.000 camii (her 350 kişiye 1 camii düşmektedir) ve 90.000 imam sayısıyla bu konuda dünya liderliğini kimseye kaptırmamıştır.
---
Amerika Birleşik Devletleri’nde ise halen 1,209 camiide ibadetini yapan müslüman sayısı 2.000.000’dur. (Her 1,654 kişiye 1 camii düşmektedir)
---
Bu camiilerde ibadet eden ilk üç çoğunluk 1. Güney Asyalılar 33 % (Pakistan, Afganistan, Bangladeş, Endonezya vs.), 2. Afrikalı Amerikalılar 30 %, 3. Araplar 25 % ile toplam 88 % ile neredeyse tüm katılımcıları temsil etmektedirler. Türkler ise 1.1 % ile ancak 9. sırada kendimize yer bulduk. (İlginç değil mi?)
---
Ayrıca Amerikalı müslümanların 67 %’si hem bir üniversite mezunu, hem de 40 yaşının altındadır. (Yani hem genç, hem de eğitimli bir nesil düşünün)
---
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki toplam müslüman sayısı ise 7.000.000’dur. (Norveç, Finlandiya, Danimarka, İsveç, İsviçre gibi ülkelerin nüfuslarından daha fazla) Genel Amerikan nüfusunun ise sadece 1.7 %’sini temsil etmektedirler. (Yani henüz azınlıklar)
---
Ama asıl önemli konu; Amerikadaki müslümanların aile başına 3.4 çocuk oranı hem diğer dinlere göre birinci sırada, hem de bundan tam 25 sene önce Amerikadaki Latin nüfusunu, dolayısıyla büyüme hızını yakalamış olmasıdır. (Amerikadaki Latin nüfusu şu anda 50.000.000’a ulaşmıştır)
---
Bundan 25 sene sonrasını bu verilere göre ben görebiliyorsam eğer başkaları çok önceden farketmiş olmalıdır.
---
Buradan hareketle acaba Gülen Hareketi Amerikada aynı Türkiye’de olduğu gibi “Ilımlı İslamın” temsilcisi olarak görülüp, camiilerde ibadetlerine devam eden 88 % çoğunluğa alternatif bir islam fikri sunmak adına ilk başlarda politika yapıcılar tarafından desteklenmiş olamaz mı?
---
9/11 terör saldırısından sonra Amerikalıların müslümanlara genel bakışını ve bunun dünyaya etkilerini hepimiz biliyoruz.
---
Böylece Gülen Hareketi, istikrarlı ve planlı bir çoğalımla okul sayısını (dolayısıyla Ilımlı İslam modelini Amerikalılarla tanıştırmayı) her yıl arttırarak 100 okula neredeyse ulaşmıştır.
---
Ta ki işin suyu çıkana kadar . . .
---
Devamı artık son yazımda . . .
---
Can Çavuşoğlu
www.cancavusoglu.info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder