7 Haziran 2013 Cuma

İKİ CEMAAT BİR KEZ DAHA BİRBİRİNE GİRDİ


İsmailağa cemaati sözcüsü Cübbeli Ahmet Hoca'nın Gülen cemaati tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatlarıyla ilgili sert eleştirilerine Fethullah Gülen cephesinden bir ses kaydıyla karşılık geldi.
İsmailağa cemaati yayın organlarından ihvanlar.net aracılığıyla “İslamı kabul etmedikten sonra bütün dünya Türkçe konuşsa ne fayda” başlıklı yazıda Türkçe Olimpiyatlarını şu sözlerle adeta yerden yere vurmuş,

“Bildiğiniz üzere Türkçe Olimpiyatları adı altında ‘şölen’ olarak lanse edilen bir organizasyon var. 100’ü aşkın ülkeden gelen yüzlerce öğrenci, verilecek ödülü alabilmek için öğrendikleri Türkçe ile şarkılar söylemiş, danslar etmiş, horon oynamıştır. Türkiye’yi tanıtıyoruz. Siz turizmden sorumlu devlet bakanı mısınız da Türkiye’yi tanıtıyorsunuz?”

Hızını alamayarak kaldığı yerden eleştirmeye devam etmişti:

“Adını bilmediğimiz yerde Türkçe konuşuluyor. Bu adamlar, çocuklar, gençler, dinsiz imansız gittikten sonra, ha Amerikan kültürü ile yaşamış, ha Türk kültürü ile yaşamış ne fark eder? ‘Sen beni koru ey İsa!’ cümlesini Türkçe söylemesi midir marifet? Evet öyle görünüyor ki, bu organizasyonlar teveccüh ve takdiri çekmek amacıyla yapılan birer göz boyamadır ve İslam adına hiç bir değeri yoktur.”

Bu sözlere Gülen cemaatinden karşı atak gecikmemiş ve Fethullah Gülen’in sesinden İsmailağa cemaati ‘hazımsız, haset, kıskanç’ olarak nitelendirilmişti.

“Hizmetin böyle çok gürültülü, belki inanmayan insanlar için de ‘şov’ gibi görünen şekliyle çok büyük hazımsızlık yaratabilir. Mümin, fakat hasetten sıyrılamamış, arınamamış, kıskançlığından dolayı işin üzerine gelebilir. ‘Batırmalı bunları’ gibi. Burada dikkatli olmak lazım. Bir de böyle dua eden insanlar, bir de bunların hazımsızlığı var.”

Kapışmaya en son Cübbeli'nin taraftarının kullandığı (?) twitter hesabından Gülen cemaatine, hem de bir hashtag ile (#TurkceOlimpiyatlariDineHizmetDegildir) yüklendiği sözler damgasını vurdu;

@cubbelihoca10 böyle açıktan beyanat yapsınlar ki, ne olduklarını bilelim. “hizmet” maskesiyle yürümez bu işler...

@cubbelihoca10 hakaret eden, küfür edenler, kötü söz sahibine aittir. “Edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum sanır.”

Yeniden alevlenen çatışmanın özünde, ilk bakışta İsmailağa cemaatinin bilinen muhafazakar İslam duruşu, kızların başı açık şarkı söylemeleri ve dans etmeleri gibi, Gülen cemaatinin ise ılımlı İslam yaklaşımı yatmaktadır diye düşünebilirsiniz ama hafızalarınızı biraz tazeleyelim.

Öncesinde her iki cemaat arasında süre gelen söz düelloları, çeşitli sürtüşmeler yaşanmış olsa da en büyük kapışma, Cübbeli’nin “STV izlerseniz gavur olursunuz” demeci sonrası “çete kurmakla” itham edilmesi ve tutuklanması, hayat kadınlarıyla beraber olduğu haberleriyle topluma rezil edilmesi, dolayısıyla İsmailağa cemaatine bel atından vurulmasıyla başladı.

Cübbeli, tutukluluğu esnasında yazdığı mektuplarda konuyla ilgili; “bu bir karalama ve sindirme operasyonudur, hükümeti ele geçiren diyalogcuların son hamlesidir. Hükümeti elinde bulunduran asıl güçler nasıl da karşılarındaki engelleri tahrip ediyor. Okyanus dalgaları bakın nasıl Türkiye’ye vuruyor“ sözleriyle Gülen cemaatini üstü kapalı eleştirmişti.

Gözüken o ki, iki cemaat arasındaki kavga ve okyanus ötesi dalgalar daha uzun süre Türkiye’yi vurmaya devam edecek. Diğer yandan artık İsmailağa cemaatinden AKP’ye oy çıkar mı derseniz? Kuşkusuz hayır. İsmailağa oyları AKP’nin portföyünden Cübbeli hapse girdiği an çoktan çıkmıştı. Geriye bir tek soru kalıyor; peki oylar nereye gidecek? Esintinin soluna haliyle sırtı dönük oturan İsmailağa cemaati seçimlerde boş geçmeyeceğine göre; “Elhamdülillah MHP”.

www.cancavusoglu.info

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder