26 Temmuz 2013 Cuma

SAMSUNG GALAXY S 4 NİHAYET RAFLARDA YERİNİ ALDI

Samsun Galaxy S 4’de hemen göze çarpan ilk yenilik kendisinden bir önceki S 3 versiyonuyla aynı ölçüleri taşımasına rağmen (136.6x69.8x7.9 mm.) daha büyük bir dokunmatik ekrana sahip olması; ‘5 inç’ Super AMELOD HD (1920x1080) 441 ppi.

Bu ekran üzerinde aynı bir bilgisayarda olduğu gibi 2 ayrı ekranı yan yana kullanabiliyorsunuz. Bundan 4 sene önce benzer çözünürlükte bir televizyonun 1.500$’a satıldığı düşünüldüğünde Samsung teknolojisinin geldiği nokta adeta göz kamaştırıyor.

S 4’ün rakipleri olarak öne çıkan telefonlar; Sony Xperia Z (5 inç ekran genişliği, 1080p çözünürlük, 13 megapiksel kamera, dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemci), HTC One (4.7 inç ekran genişliği, 1080p çözünürlük, 1.7 GHz dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemci) ve LG Optimus G (5.5 inç ekran genişliği, 1080p çözünürlük, dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemci, 13 megapiksel kamera). En büyük farklar ise işlemci (hız) ve bu telefonların hiç birinde Super AMELOD HD özelliği olmaması.

S 4’ün kasasının altında bulunan 1.9 GHz Quad-Core işlemciyi (farklı ülkelerde satışa sunulan 1.6 GHz Octa-Core) hayal ettiğinizde hız adına gelinen son noktayı görebilirsiniz. Özellikle telefonda oyun oynamayı sevenler için büyük ekran, yüksek çözünürlük ve hız bileşenleri bir arada gelince S 4 pazarda hemen kendini hissettirecek gibi gözüküyor.

Sadece 130 gr. ağırlığa sahip S 4’ün diğer Samsung ürünlerinde olduğu gibi iPhone’a karşı en büyük avantajlarından biri sökülebilir bataryası. Böylece kullanıcılar isterlerse yedek batarya taşıyarak gün içinde pil ömrü konusunda yaşayabilecekleri aksaklıkları gidermiş oluyorlar. Biliyorsunuz iPhone’larda batarya kasaya monte edilmiş olarak sunuluyor.

Samsung Galaxy S 4, Android son sürüm 4.2.2 (Jelly Bean), 16/32/64 GB hafıza ve 2GB RAM ile geliyor. Sahip olduğu ekstra hafıza kart girişi (MicroSD) sayesinde kapasitesini istediğiniz kadar arttırabiliyorsunuz. En büyük rakibi iPhone’da MicroSD girişi olmaması kullanıcılar açısından çok büyük bir zorlama.

Kameraya gelince S 4'ün 13 Mega piksel arka ve 2 Mega piksel ön kameraları sadece piksel olarak kulvar atlamanın yanı sıra HD video kaydı, iki kamera aynı anda çekim (Dual Shot), Drama Shot, sesle çekim, 360 Photo, en mükemmel, gece ve panorama çekim gibi daha bir çok özelliği bünyesinde barındırıyor. Hoparlör ayarlarından ‘surround sound’ seçerek müzik deneyiminizi ayrıca farklılaştırabilirsiniz.

Samsung firması, S 3’de de kullandığı IR Blaster özelliği ile (kızıl ötesi) televizyonu, uydu bağlantı kutusunu, DVD oynatıcısını ve modeline göre klimaları bile uzaktan kontrol edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ivme ve mesafe ölçme, manyetik pusula ile yön bulma, barometre, sıcaklık ve nem ölçme gibi özellikleri de var.

Son olarak, Samsung her zaman yaptığı gibi aynı versiyondan bir farklı türev daha üreterek Galaxy S 4 ‘Active’ ile suya dayanıklı akıllı telefon pazarında yeni bir çığır açacağa benziyor. İki model arasında işlev ve kapasite açısında pek fark bulunmamakla birlikte Super AMELOD ekran yerine ‘Active’ modelinde daha dayanıklı ama çözünürlüğü düşük TFT LCD kullanılmış. Bu ekranı aynı zamanda eldivenle kullanılabiliyor, böylece yağmurda ve kar altında da istenilen işlevselliği sağlamış oluyorsunuz. S 4 Active’in ölçüleri güçlü kasasına karşın biraz daha büyük ve ağır (139.7x71.3x9.1 mm. ve 153 gr.). Kamerayı koruyan ara yüz sebebiyle fotoğraflarda bir miktar düşük kalite elde edilse de akıllı telefon hayranlarının favorisi olmaya şimdiden aday.

1 yorum:

  1. Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor.

    YanıtlaSil