29 Mayıs 2013 Çarşamba

AMERİKA'DAN BAKIP TÜRKİYE'YE SORACAKLARIM VAR!..

Yaklaşık iki haftadır Türkiye’de yaşanan saldırı, politika, finans, futbol ve daha bir dolu konu üzerinde düşünüyor olmama rağmen kendimi düğümlenmiş, işin içinden bir türlü çıkamaz buldum. O referansa bakıyor, bu haberi didikliyor, biraz topluyor, kare kök alıyor, süzgece atıyor, elimde tutarlı bir şey olmadığını görünce de sinirleniyor sonra bir hışımla ufak notlar tuttuğum peçetelerimi yırtıp doğru çöpe. Yaşadığım kısır döngü, benim bir çok konuyu aynı anda düşünmem ve kavramaya çalışmamdan mı yoksa Türkiye’nin zaten oldum olası bir dezenformasyon ve kaos ülkesi olmasından mı kaynaklanıyordu? Bilemedim.

Diğer sevimsiz seçenek ise artık yavaş yavaş deliriyor olmamdı...

Bu vesileyle bir de Türkiye’ye sormaya karar verdim... Belki sizler de benzer düşüncelerle mücadele ederken benim bulamadığım cevaplara ulaşmış ve şimdi huzur içindesinizdir.

Soruyorum...

1. Reyhanlı saldırısından sonra konulan yayın yasağını gerekçe göstererek “170+ ölü var, hükümet bunu saklıyor” söylemleriyle sosyal medyada halkı galeyana getirmeye çalışan güç kimdir?

2. Ölülerin sayıları üzerinden prim yapmaya çalışmak, dezenformasyon ve kaosu tetiklemek nasıl bir zihniyettir?

3. Basın yasağı kalkınca ölenlerin farazi rakamı hakkında neden bir tek haber dahi yapılmamıştır?

4. Emin olmadıkları haberi gerçekmiş gibi kendi facebook, twitter hesabından etrafa saçanlar sonra kafalarına “dank” ettiğinde ne düşünmüşlerdir?

5. Başbakan, Washington (DC) ziyaretinden sonra ülke olaylarla ve gösterilerle çalkalanırken dönmeyerek neden bir hafta sözde dinlenmek üzere California’ya geçmiştir?

6. İstediklerini alamayıp bir tur daha mı atmaktadır? Kurmayları da California’ya onunla gitmiş midir yoksa DC’de kalıp yarım kalan ajandayı halletmekle mi meşguldürler?

7. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Washington Büyükelçisi Namık Tan kendi twitter hesaplarından Başbakan'ın kaldığı Blair House’un önündeki Türkiye Cumhuriyeti bayrağının resmini paylaşırken hükümet, vali, kaymakam, belediye başkanı aynı gün Reyhanlı’da ölenlerin cenazelerinin cep telefonu ışığında defnedildiğini biliyorlar mıydı?

8. Bunun üzerine kendilerine twitterdan akşam yemeği menüsünü sorunca ve bir cevap alamayınca da bu bana çok kızmış oldukları anlamına mı gelir?

9. Ülkede bombalı bir saldırı yaşanmış ve başka saldırı hatta savaş riski bulunmasına rağmen Moody’s gibi katı bir derecelendirme kurumu neden Türkiye’nin kredi notunu bir anda yükseltmiştir?

10. Türkiye’nin IMF’ye olan yarım asırlık borcu aynı zamana denk gelecek şekilde kapatılmıştır ama neden?

11. Altın rezervinde dünyada 15. sırada olduğumuz için hava atmamızın başka sebepleri olabilir mi?

12. Ekonomide madem her şey yolunda, ısrarla altınımız şu kadar, kredi notumuz yüksek, borcumuz kalmadı denilerek kimlere sinyal çakılmaktadır? Türkiye, borçlanmaya ve paraya ileride neden ihtiyaç duyabilir?

13. Denizkurdu 2013 Tatbikatı ezber bozarak ilk defa neden basına ve gözlemcilere kapalı icra edilmektedir? Gemiler, tatbikat sonrası Gölcük’e geri dönecekler midir?

14. Türkiye’den çekilen PKK’lı militanların bir Suriye savaşında Irak’ın kuzeyinden açacakları cephe ile Türkiye’nin yanında yer almaları ne kadar olasıdır?

15. Her iki tarafın içine sinen güvensizlik, öç ve nifak duyguları bu şekilde yerini bir bütünlüğe ve kardeşliğe bırakabilir mi? Bunu PKK’yı kapsayan genel bir af izler mi?

16. Çerkes soykırımının 149. Yılı olmasına rağmen başta CHP olmak üzere sol medya konuya neden gereken önemi göstermemiştir? Putin’den mi çekinmektedirler yoksa onlar için sadece Başbakan’ı ve hükümeti çemkirmek yeterli midir?

17. Küçük ve orta işletmeler vergilerini tıkır tıkır öderken neden Mehmet Emin Karamehmet ısrarla borcunu ödememektedir? Yoksa zengin değil midir?

18. Fenerbahçeliler şampiyon olamasalar da Galatasaray'ı yendikleri için neden hep mutludurlar?

19. Galatasaray sık sık şampiyon olmasına rağmen neden ısrarla Fenerbahçe'yi yenememektedir?

20. Fatih Terim, kadrosuna 2-3 takviye ile gerçekten Şampiyonlar Liginde başarılı olacağını düşünmekte midir?

21. Beşiktaş için sadece üzülen ben miyim? Peki Beşiktaşlılar ne yapmaktadır?

22. Acun’un hamile bıraktığı sevgilisinden ayrılmasına acaba Türkiye ne kadar kızmış, içerlemiş veya üzülmüştür?

23. Sosyetik çiftin siyah doğan çocuğunun hayatımızdaki önemi nedir? Mucizelere neden inanmak istemiyoruz?

24. Türkiye’de kadına yönelik şiddet, cinayet, tecavüz, berdel evliliği, aşiretler, töre kanunları, hak ve yaşam ihlalleri, futbol terörü ve homofobi ne zaman son bulacaktır?

Herkese soruyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder