24 Aralık 2012 Pazartesi

EVİNİZDEKİ KÖTÜ ENERJİYİ UZAKLAŞTIRMANIN KOLAY YOLLARI

İçinde yaşamayı seçtiğiniz güzel ve güvenli evlerinizde, bazen de zamanınızın diğer büyük bölümünü geçirdiğiniz iş yerlerinizde, kendinizi anlam veremediğiniz bir huzursuzluk içerisinde hissettiğiniz anlar olmuştur. Uykularınız garip tıkırtılarla bölünür, saçlarınızda bir elin dolaştığını hissedersiniz. Birbirinden güzel ve şık elbiseler giymenize rağmen aynaya baktığınızda içiniz rahat etmez. Projeleriniz son anda hep bir engele takılır. Ya da sık seyahat gerektiren bir işiniz vardır, haliyle farklı otellerde konaklarsınız. Size yabancı bu odalarda bazen sabahı zor edersiniz. Kimi zaman da aile içerisinde tartışmalar yaşar, sinirler gerilir, hiddetlenirsiniz. Sonrasında etkisinden günlerce kurtulamazsınız.

Ve bu sıkıcı durumları genelde; “Üzerime bir kasvet çöktü, içimde bir huzursuzluk var, kendimi nedense iyi hissetmiyorum, davet edildik ama o eve hiç gidesim yok, depresyondayım galiba, her işte bir hayır var” şeklinde geçiştirirsiniz.
Ben de dâhil bir kısmımız ise yaşadığımız mekânların adeta birer fotoğraf makinası görevi gördüğüne ve bizden önce buralarda yaşamış olanların görüntülerini ve duygularını kaydettiğine inanırız. Anlam veremediğimiz huzursuzluklar, şansımızın bir türlü yaver gitmemesi gibi durumlar genelde bize bağlı olmayan, çevremizdeki diğer negatif enerjilere yorumlanır. İslam kültüründe bu konu daha çok Cinler ile ilişkilendirilse de kimi örneklerde hayaletlere varan deneyimler gözlemlenmiştir. Ama bu yazımda ben daha çok yaşadığınız alanlarda ya da bizzat üzerinizde, bazen de misafirleriniz tarafından evlerinize taşınan bu tür istenmeyen enerjilerden pratik birkaç yöntemle nasıl kurtulacağınızı anlatacağım.

Gerekli Malzemeler
Mum: Özellikle aynaların arındırılması aşamasında önemli rol oynamaktadır. Herhangi bir mum kullanabilirsiniz, önerilen ise bildiğiniz basit, kokusuz beyaz mumdur. Öncesinde mumun kendisinin bir arındırılma sürecinden geçmesi gerekir. Bunun için mumunuzu musluğun altında bolca yıkayın ve onu arındırdığınızı söz veya düşünceyle yansıtın. Sonra kurulayın ve mumunuz işleme hazırdır. Ayrıca mumun yakıldıktan sonra kendi kendine bitmesi beklenmelidir.

Okunmuş Su: Bir tas suya o mekânda sizden önceki bütün ölmüşler adına üç Kuluvallah, bir Elham ve Fatiha okuyun. Gene suya bu işlem esnasında söz veya düşünceyle arındırma işlemi için kullanılacağını ve okunmuş, özel bir su olduğunu hatırlatın. Hristiyanlar için tabii ki Kutsal Su kullanılmalıdır. İnancı olmayanlar ise suda bir parça siyah tuz eritebilir.

Tütsü veya Ada Çayı: Tütsüyü aktarlardan kolayca bulabilirsiniz. Annemin tercihidir, ben ise kokusundan dolayı kurutulmuş ada çayını seviyorum (yaprak veya demet halinde). Bu tür ruhsal arındırılma işlemlerinde ada çayı, yüzlerce yıldır Kızılderili kültüründe kullanılmakta, eski Türklerin şaman kültüründe de ayrıca yer almaktadır.
Siyah Tuz (Kaya Tuzu): Özellikle arındırılma işlemi sonrasında negatif enerjini geri gelmesini engellemek amacıyla kullanılır. Çin’de 3000 yıldır kabul edilen ve her maddenin bir enerjisi (Chi) olduğu ilkesine dayanır. Evinizdeki enerjilerin dengelenmesiyle daha mutlu ve huzurlu bir yaşam alanına sahip olursunuz.

Ön Hazırlık
Kendinizle beraber evinizi de arındırılma işlemine hazırlamanız gerekir. Bunun için öncelikle işe yaramayan, eskimiş, kullanmadığınız her türlü eşyayı ihtiyacı olanlara dağıtın ve hayatınızdan çıkarın. Buna kıyafetleriniz de dâhildir. Sonrasında evinizi güzelce toplayın ve tepeden tırnağa temizleyin. Mobilyaların tozlarını almayı da unutmayın. En az bir gün boyunca, havalar da müsaitse dolaplarınızın kapakları açık şekilde, kıyafetlerinizle birlikte evinizi güzelce havalandırın. Bütün bunları yaparken de söz veya düşünceyle evinize bütün eski ve istenmeyen enerjilerden arındırdığınızı anımsatın. İşleme başlamadan önce banyo yapın ve üzerinize yeni veya temiz kıyafetlerinizi giyin.

Uygulama
Evinizin mümkün olduğunca aydınlık olmasına özen gösterin, hava kapalı ise bütün ışıkları açın. Eviniz birkaç katlı ise işleme en alt kattan başlayın. Eğer başkalarıyla beraberseniz onların da arındırılma işlemine katılımını sağlayın. Bu esnada yaptıklarınıza inanmanız ve olumlu sonuçlar doğuracağını bilmeniz ayrıca önemlidir. Yenileniyorsunuz, öyle düşünün.

Uygulamaya önce aynaların arındırılmasıyla başlayın. Mumunuzu yaktıktan sonra seçtiğiniz bir aynanın tam karşısına gelecek pozisyonda durun ve kendi görüntünüze yoğunlaşın. Mumunuzu aynaya doğru uzatıp köşelerinden saatin ters istikametine doğru döndürmeye başlayın. Bu esnada “aynamı ve kendimi kötü enerjilerden arındırıyorum” sözlerini söyleyebilirsiniz. Bunu birkaç defa, tüm aynalarınıza tekrarlayın. Sonunda mumunuzu arındırma işlemini yaparken kendinizi en kötü hissettiğiniz aynanın önüne bırakın. Genelde evin en fazla görüntü alan aynasıdır.

Kıyafetlerinizin olduğu dolaplar, çekmeceler, buzdolabı, fırın, bavullar, sandıklar, tüm odaların kapıları gibi kapalı olan bütün yerleri açın. Elinizde okunmuş su ile sırtınızı evinizin giriş kapısına verin. Başlangıç noktanız burası ve unutmayın; yönünüz her işlemde hep saatin ters istikameti olacak. Sonra ellerinizle suyu yavaşça sağdan başlayarak sola doğru tüm koridorlara, odalara azar azar serpin. Duvarları, tavanı, banyonuzu, mutfağınızı ve kıyafetlerinizi de ihmal etmeyin.

Okunmuş su ile yaptığınız işlemleri bu sefer de elinizde tütmekte olan tütsü veya adı çayı yaprakları ile bir kez daha tekrarlayın.

Arındırılma süreci böylece tamamlanmış oluyor. Son olarak da evinizin özellikle Kuzeydoğu ve Güneydoğu köşelerine siyah tuz yerleştirin. Tuzu bir kap içerisinde, kapın ağzı açık şekilde konuşlandırın. Tuzu iki ayda bir mutlaka yenileyin. Siyah tuz bulamadığınız durumlarda saf deniz tuzu kullanabilirsiniz.

Benzer işlemi yılda iki kez, sonbahar ve ilkbahar olmak üzere tekrarlayın. Yeni yıla arınmış ve ruhsal açıdan temizlenmiş girmek size ayrıca iyi gelecektir. Yeni taşındığınız (aldığınız) ev için de yapmayı unutmayın. Bazen de istenmeyen üzücü bir olayla karşılaştığınızda veya misafire denk geldiğinizde uygulamanızda fayda görüyorum. Zaten siz kendiniz hissedeceksiniz. Sık seyahat edenler için ise otel odalarının arındırılması faydalıdır. Sonuçta sizden önce oralarda kimlerin kaldığını, nasıl olaylar yaşandığını ve ne tür izler bıraktıklarını bilemezsiniz.

Hepinize kötü enerjilerden arınmış huzurlu günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder